Spirituele Kinderwens Academie

Kies voor bewust ouderschap
Kinderwens en vorige levens

Kinderwens en vorige levens

Voor vrouwen met een kinderwens is heling van het verleden belangrijk. We hebben in ons lichaam (vaak in het bekkengebied) pijn opgeslagen vanuit dit en/of vorige levens. Ook kan er in de voorouderlijn iets gebeurd zijn dat generatielang is doorgegeven. Misschien geldt dit ook voor jou als je nu problemen ondervindt bij je kinderwens. Hoe verbluffend heling kan uitpakken, merk ik steeds opnieuw.

Heling door de eeuwen heen

Bijvoorbeeld bij mijn klant, een prille moeder van een dochtertje. Ze kwam eerder bij me met een grote kinderwens en maakte tijdens onze sessie energetisch contact met haar zielsdochter die vertelde wat ze nodig had om te kunnen komen. Nadat mijn klant aan zichzelf had gewerkt raakte ze zwanger. Maar snel na de bevalling merkte ze dat voor een goede moeder-kindrelatie er nog heling mocht komen van een oud stuk dat waarschijnlijk was ontstaan in een vorig leven.

Familiekarma vol pijn en verdriet

Want niet alles ging bij mijn klant vanaf de bevalling van een leien dakje. Moeder en dochter hadden weliswaar meteen al een liefdevolle, maar tevens ook een complexe relatie wat mijn klant deed geloven dat ze niet zo’n goede moeder was. Voor haar gevoel kenden zij en haar dochter elkaar al vele levens waarin zij vaker deze ziel (die nu haar dochter is) pijn had gedaan. Ze was bang dat als ze haar oude overtuiging nu niet zou helen, hun relatie opnieuw pijn en verdriet zou opleveren.

Officier van VOC

Op een vrijdag maakt ze onder mijn begeleiding een innerlijke treinreis naar een vorig leven. Doel is om precies naar die tijd en plek te gaan waar het familiethema is ontstaan. De reis voert haar eeuwen terug naar de VOC-periode. Daar ontmoet zij zichzelf als ‘een knap uitziende officier van de VOC-vloot’. Deze vorige versie van mijn klant vertelt haar dat zijn werk voor hem ’t belangrijkste was en dat hij daarom zijn vrouw en jonge dochter (die nu opnieuw de dochter van mijn klant is) had verlaten. Mijn klant vertelt hem wat haar overtuiging en schuldgevoel in het hier en nu met haar doet. Dit raakt hem zichtbaar.

Vastgeroest in patronen

Hij vertelt dat hij zijn gevoel had uitgeschakeld om te kunnen functioneren in zijn werk, maar dat hij uiteindelijk toch hierdoor in de problemen is gekomen. Hij is zichtbaar opgelucht en dankbaar met het bezoek van mijn klant omdat het ook voor hem nodig is om te helen. Dit lukte niet eerder omdat hij vastgeroest zat in allerlei patronen. Maar nu kan hij zich zichtbaar ontspannen en vervaagt volgens mijn klant de harde rand om hem heen in verzacht licht. En in die omstandigheden vindt er heling plaats.

Eeuwenoud schuldgevoel opgelost

Op de terugreis naar het hier en nu krijgt mijn klant het inzicht dat ze oude gedragingen uit dit vorige leven had meegenomen naar haar huidige leven met haar dochtertje. Ook voelt het voor haar aan dat met het helen hiervan meteen ook soortgelijke voorvallen uit andere tussenliggende levens zijn geheeld. Zij kan haar overtuiging die haar zoveel schuldgevoel heeft bezorgd nu achter zich laten. De weg is vrij gebaand om zichzelf te zijn. Mijn klant voelt zich opgelucht, vrij en licht. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze haar moederrol vanaf nu optimaal kan uitvoeren.

Opnieuw een kinderwens

Een dag later laat mijn klant weten dat er nog veel meer puzzelstukjes in haar leven door de reis op hun plek zijn gevallen. En dat ze tot haar vreugde zich nu wel een goede moeder voelt. Wanneer ik haar een poosje later weer spreek, heeft ze opnieuw een kinderwens. Ik sta er niet van te kijken als dit snel zal leiden tot wederom een succesvolle zwangerschap. Want zij gaat de verbinding aan met haar (ziels)kinderen en neemt hun verlangens en behoeftes serieus.

Joyce