Spirituele Kinderwens

Kies voor bewust ouderschap
Waarom jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk is voor de zielskinderen

Waarom jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk is voor de zielskinderen

Jij weet misschien al uit ervaring dat een kind krijgen niet altijd gemakkelijk gaat en dat je omgeving heel anders kan kijken naar je kinderwens dan jijzelf. Dit was vroeger wel anders toen het de normaalste zaak van de wereld was dat een vrouw kinderen baarde en stopte met werken om voor het gezin en het huishouden te zorgen. Gezinnen met ruim tien kinderen waren beslist geen uitzondering.

Kinderwens vanuit het hart

Maar nu leven we in een tijd waarin je keuzes mag maken vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd of als invulling van wat de maatschappij van ons verwacht. Heel lang hebben we gedacht dat we op alle vlakken van ons leven verstandig moesten zijn en dingen goed moesten afwegen. Dit was vooral bedoeld om te overleven. Dat had zeker een functie maar nu verliest het meer en meer terrein. Gelukkig maar, want de nieuwe generatie kinderen draagt vaak een bijzonder hoge energiefrequentie met zich mee. Deze groep zielskinderen kan daarom alleen maar incarneren bij ouders (en dan met name moeders) die matchen met deze frequentie.

Kinderwens vanuit oude pijn

Dat persoonlijke groei belangrijk is voor je kinderwens weet ikzelf maar al te goed. Ik heb het over  zo’n 30 jaar geleden toen het normaal was dat vrouwen vooral moesten gaan voor hun maatschappelijke carrière. Ikzelf had er in die tijd al de nodige vlieguren in het bedrijfsleven opzitten toen mijn toenmalige partner en ik na tien jaar samenwonen besloten, tot grote verbazing van onze omgeving, in het huwelijksbootje te stappen. Maar eigenlijk waren we er beiden totaal niet aan toe. Mijn partner had nauwelijks iets gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en ik dácht dat ik een goede moeder zou zijn door alleen maar te denken: “Ik weet hoe het niet moet”. Dus vanuit onverwerkte pijn en valse overtuigingen stapten we in onze kinderwens.

Een handvol miskramen

En het leek te werken! Want ik bleek na de huwelijksreis meteen al zwanger te zijn. Maar na een aantal weken resulteerde dit in een miskraam en moest ik me laten curetteren. Ik was er kapot van. Daarna had ik nog een aantal spontane miskramen die niet geregistreerd zijn. Maar iedere keer kreeg ik er een mentale en emotionele klap door. Toen ik uiteindelijk opnieuw zwanger werd, nu van een tweeling, stond ik doodsangsten uit dat het weer mis zou gaan. Toen nog niet wetende dat je alles aantrekt waar je energie aan geeft. Dus ook aan deze angstgedachtes. Deze zwangerschap eindigde eveneens na een aantal maanden. Na opnieuw een curettage te hebben ondergaan, was ik fysiek, emotioneel en mentaal op. Ik wist dat er iets moest gebeuren in mijn leven.

Een rigoreuze beslissing voor persoonlijk geluk

Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar op dit soort momenten waarin ik het echt niet meer weet, kan ik niets anders dan me overgeven. En daar ligt vaak de sleutel omdat je hart nu ruimte van jou krijgt om gehoord te worden. Ik besloot van de ene op de andere dag ontslag te nemen van mijn goed betaalde baan om tijd en ruimte voor mezelf te creëren. Om mezelf op de 1e plaats te zetten. Dat was een primeur voor mij. Mijn verwachtingen over een gezin kon ik eindelijk loslaten. Het ging nu om mij en mijn leven. Dit is een hele belangrijke stap geweest in mijn persoonlijke groei. Ruim 9 maanden na deze beslissing werd mijn zoon geboren en 14 maanden daarna mijn dochter.

Ik gaf mijn kinderen ruimte om te komen

Wat er vanuit energetisch oogpunt was veranderd, is dat ik daarvoor gefocust was op het ontbreken van een kind. Op het moment dat ik besloot dat het me niet meer zoveel uitmaakte of ik wel of niet moeder zou worden, en ik ging voor mijn persoonlijke geluk, was ik niet langer gefocust op het ontbreken van een kind. Ik was niet langer gehecht aan een verwachting. En zo ontstond er ruimte voor mijn kinderen om te komen.

Werk eerst aan je persoonlijke groei

Iedereen heeft een eigen verleden. Dat geldt ook voor jou en je partner. Wees eerlijk naar elkaar en onderzoek welke vroegere ervaringen jullie nu nog parten spelen. Welke ongewenste patronen in je leven blijven je maar achtervolgen? Als je dit kan helen, zal je leven op een hoger plan komen waarin jij je veel gelukkiger voelt. En ga dan vanuit dat geheelde gevoel samen met je partner je bezighouden met je kinderwens. Zodat je toekomstige kind vrij is van jullie verleden.

Joyce