Spirituele Kinderwens Academie

Kies voor bewust ouderschap
10 factoren die van invloed zijn op het aantrekken van een zielskindje

10 factoren die van invloed zijn op het aantrekken van een zielskindje

Wanneer je graag zwanger wil worden, zijn er een aantal dingen die je kan doen om een zielskindje aan te trekken. Er zijn ook een aantal oorzaken die voorkómen dat je zwanger wordt:

Stress is een belangrijke factor

Want op het moment dat je veel en chronische stress ervaart, gaat je lichaam stresshormonen produceren. Deze zorgen ervoor dat je lijf in een overlevingsstand komt en dan is de eerste prioriteit; overleven in plaats van voortplanten. Er ontstaat dan een hormonale disbalans die er uiteindelijk voor zorgt dat je natuurlijke cyclus wordt verstoord.

Jouw angsten en ervaringen

Als je als kleine foetus in de baarmoeder groeit, kan je de angsten of ervaringen van je moeder voelen en meebeleven. Wanneer zij een zwaar verlies lijdt, of veel stress ervaart, maak je dit ook mee. Dit kan de oorzaak zijn dat je je eenzaam gaat voelen, een overtuiging creëert als:  “Ik ben niets waard (en dus ook geen kindje)”, of veel angst ontwikkeld voor het leven.

Negatieve overtuigingen

Wanneer je nare ervaringen hebt gehad in je leven, verwaarloosd was of al jong een ouder hebt verloren bijvoorbeeld, kunnen negatieve overtuigingen ontstaan die je niet meer dienen, maar je wel hinderen. Alles wat je meemaakt wordt opgeslagen in je cellen, dus deze overtuigingen ook. Je kan er alleen niet meer bij, maar ze beïnvloeden je wel.

Eerdere miskraam

Het meemaken van een miskraam kan veroorzaken dat je angst ontwikkelt voor een volgende zwangerschap, je bang bent om je te hechten aan een volgende baby of er zelfs moedeloos wordt. Ik heb zelf een aantal maal het “energetisch dubbel” van het kindje van de miskraam naar de engelen gebracht zodat de baarmoeder weer vrij was voor een volgende zwangerschap.

Wat kan je nu doen om een zielskindje te helpen om geboren te worden?

Zielskinderen verkennen eerst de boel

Allereerst zijn de kindjes van de nieuwe tijd bewust en vaak blij om hier geboren te worden. Maar ook gevoelig en kieskeurig. Ze kijken de kat uit de boom voordat ze geboren worden, of proberen eerst een keertje, durven niet, trekken zich terug en komen een volgende keer weer langs. Mijn dochter was ook al 2 jaar voordat ik zwanger werd, ‘de boel aan het verkennen’…. In mijn praktijk behandelde ik een jonge moeder die al zwanger was. Ik voelde dat haar baby heel blij was om geboren te worden bij haar en haar partner en hij gaf dit aan mij door. Hij stond echt naast haar te dansen als ik haar behandelde en was na de geboorte ook een vrolijk en blij kind.

Koudwatervrees

Sommige kindjes hebben ‘koudwatervrees’ en moeten echt bemoedigd worden om te komen. Je kan in je meditaties alvast contact zoeken met of je afstemmen op je toekomstige baby, (ook al zie of voel je niets) en het geruststellen. Een kindje dat bij jou wil komen zal zich vast in de loop van de tijd  bij je melden, is het niet in de meditatie dan wel in je dromen. Zeg gewoon in jezelf; “Om 21.00 uur ga ik een kwartiertje zitten, kom je ook?”. In deze meditaties kan je ook vertellen hoe je leven eruit ziet, hoe je dag is geweest en wat je doet om je voor te bereiden.

Bereid je goed voor

Zorg dat je zelf al de nodige rust neemt en je in gedachten voorbereidt. Dit kan je doen door met je partner te bespreken hoe de taken worden verdeeld, welke school of kinderdagverblijf gewenst is, wie het kind het meest gaat verzorgen en wat er nodig is voor de geboorte.

Klim in de pen

Schrijf een liefdesbrief naar je toekomstige kindje waarin je vertelt hoe blij je bent met zijn of haar komst.

Verbind je van hart tot hart

Wat de nieuwe kinderen van ons vragen is een zekere stevigheid, genoeg aandacht zodat ze zich geliefd en gezien voelen en de bereidheid om je echt te verbinden. Maak in je hart gouden draadjes en stuur deze naar je aanstaande baby en voel de verbinding van hart tot hart.

Cranio Sacraal therapie

Zorg dat je lichaam voldoende ontspannen is; Cranio Sacraal therapie geeft een dusdanige diepe ontspanning waarbij onbewuste negatieve overtuigingen, of een ervaring uit je vroege kindertijd naar boven kan komen om geheeld te worden. Vaak komen ervaringen van vroeger naar boven waarbij jij je als het kleine kind je niet gezien of gehoord voelde. Of zelfs ervaringen van jou in de baarmoeder die je een positieve boost kunnen geven. Het is niet alleen negatief wat je lichaam je wil vertellen!

Sarina Vogelesang werkt als natuurgeneeskundige in haar praktijk ‘De Brug’ in Nootdorp. Ze coacht en begeleidt vrouwen die graag zwanger willen worden maar waarbij het niet meteen lukt. Ze werkt met het lichaam met behulp van Cranio sacraal therapie. Voor meer informatie zie haar website