Spirituele Kinderwens Academie

Kies voor bewust ouderschap
Maartje Koper: “Veel mensen romantiseren ouderschap en willen kinderen om een gat in zichzelf op te vullen”

Maartje Koper: “Veel mensen romantiseren ouderschap en willen kinderen om een gat in zichzelf op te vullen”

Maartje Koper leert al sinds 2012 mensen over de Wet van Aantrekkingskracht en de andere Universele Wetten van Creatie. Ze is ook gefascineerd over Bewustzijn en spiritualiteit. Vanuit dat oogpunt heeft zij een bijzondere visie op kinderwens. Lees snel verder welke inzichten jij mag ontvangen.

Hoe is je eigen kinderwens verlopen?

Ik heb heel lang getwijfeld of ik kinderen wilde. De ene keer wilde ik het wel en dan weer niet, maar mijn ex-man en ik hadden het verlangen nooit tegelijkertijd. Op een dag in 2008 was ik bij een vriendin op bezoek en zij had een zoontje van een jaar of 6. Hij kwam aanrennen en stortte zich in haar armen. En dat was zo’n vertederend moment. In die seconde voelde ik met mijn hele zijn: dat wil ik ook, die band die ik bij hen waarnam op dat moment. Drie maanden later was ik zwanger. Er is nooit een gedachte in mijn hoofd geweest dat het moeilijk zou kunnen gaan. Zeker niet met wat ik wist over de Wet van Aantrekkingskracht.

Kan je simpel uitleggen hoe bewustzijn werkt?

We ZIJN bewustzijn. We zijn een Ziel die een fysieke ervaring heeft op aarde. Alles wat we waarnemen met onze zintuigen is eigenlijk bewustzijn dat een fysieke vorm heeft aangenomen. Bewustzijn heeft geen vorm. Vanuit bewustzijn (dus wie we werkelijk zijn) kan een verlangen komen om iets te ervaren. Vervolgens kan het door focus en aandacht ‘vaste’ vorm krijgen. Eerst door gedachten en gevoelens en daarna door acties en vervolgens wordt het zichtbaar in de fysieke wereld.

Geloof jij dat ieder verlangen kan uitkomen? Ook een kinderwens?

Jazeker. Echter moet het wel een zielsverlangen zijn. Mensen willen niet altijd de ervaring van het ouderschap. Er zitten vaak verlangens achter zoals ‘liefde willen geven of ervaren’ of iets anders en dan is de fysieke ervaring van ouderschap niet altijd de beste weg voor de ziel óf voor het kind.

Wat als een kinderwens niet uitkomt?

Dan zou ik eerst onderzoeken wat de overtuigingen zijn over zwangerschap en kinderen krijgen. Denk je dat het lastig is? Zijn er angsten? Ben je bang dat het ten koste gaat van andere verlangens die je hebt? Ook zou ik kijken of ouderschap het echte zielsverlangen is, of is er misschien een verlangen aan liefde of niet alleen willen zijn wat je op probeert te vullen door een kinderwens? Dan is het belangrijk om eerst die verlangens te vervullen voordat je probeert zwanger te worden.

Welke vragen kunnen vrouwen met een kinderwens zichzelf stellen?

Kan ik gecommitteerd zijn aan het pad van onvoorwaardelijke liefde wát de situatie ook gaat zijn? Je weet namelijk niet precies wat de reis gaat zijn die de ziel van je kind gaat afleggen. Kinderen zijn onze grootste spiegels en brengen ons onze grootste lessen. Veel mensen romantiseren ouderschap en willen kinderen om een gat in zichzelf op te vullen. Dat gaat niet. Blijf altijd werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en wees je bewust als je zaken projecteert op je kind. Als je ooit je kind als de bron gaat zien van jouw liefde of wát dan ook, dan zal het ouderschap een grote uitdaging gaan worden voor je.

Wat kunnen ouders doen als ze uitdagingen met hun kind ervaren?

Er zijn veel goede coaches zoals bewustzijnscoaches, kinderfluisteraars of spiegelcoaches die je kunnen helpen als je problemen ondervindt in de opvoeding of in de relatie met je kind. Preventie is altijd beter, maar als je tegen zaken aanloopt, zoek goede hulp. Als kinderen eenmaal patronen hebben aangeleerd, is het lastiger om het weer te helen.

Hoe verklaar je dat regelmatig vrouwen zwanger worden nadat ze hun kinderwens hebben opgegeven?

Omdat ze de gehechtheid aan de uitkomst hebben losgelaten. Dan is er ruimte dat het alsnog gebeurt.

Heb je nog meer tips voor vrouwen met een nog onvervulde kinderwens?

Shift in hoe je je zou voelen als zwangerschap iets natuurlijks is. Voel hoe je je zou voelen als alles natuurlijk en vanzelf gaat en als je gewoon enorm vruchtbaar bent. En let op welk verhaal je jezelf vertelt en wijzig dit in een verhaal dat afgestemd is op de realiteit die je wilt ervaren.

Wat wil je de lezers nog meegeven?

Het krijgen van een kind is een grote verantwoordelijkheid. Ga hier bewust mee om. Ga cursussen volgen gericht op bewust ouderschap en bewust opvoeden vóórdat je überhaupt een kind krijgt. Ga niet pas leren hoe je een goede bewuste ouder kan zijn als je problemen ervaart met je kind. Neem je verantwoordelijkheid!

Wil je meer weten over Maartjes werk, vraag dan haar gratis online programma ‘Manifesteer wonderen’ aan.