Spirituele Kinderwens Academie

Kies voor bewust ouderschap
Je kinderwens als je alleengeboren tweeling of meerling bent

Je kinderwens als je alleengeboren tweeling of meerling bent

Tijdens mijn kinderwens was mijn voornaamste richtlijn: “Ik weet precies hoe het niet moet”. Dit is een wankel opvoedstijl, kan ik je verzekeren. Op mijn trouwdag was ik onbewust al zwanger. Mijn eerste miskraam kreeg ik zo’n zeven weken hierna. Ik was er kapot van, vooral omdat ik met mijn verdriet niet terecht kon bij mijn omgeving. Anderhalf jaar later ging het opnieuw mis. Nu verloor ik een tweeling vlak voor de ‘veilige’ grens van vier maanden. Gelukkig ben ik daarna trotse moeder geworden van twee gezonde kinderen. Overigens nadat ik mijn kinderwens min of meer had losgelaten.

Weggestopte pijn komt weer boven

Het moederschap verliep niet altijd vlekkeloos. Mijn weggestopte pijn vanwege mijn miskramen kreeg een hergeboorte. De boosheid naar mijn familie toe en het verdriet om mijn ongeboren kinderen beleefden weer hoogtijdagen. Daarnaast zat een knagend schuldgevoel me in de weg, zonder dat ik er echt de vinger op kon leggen.

Vergeving in 5 stappen

Met mijn eigen Rejoyce Xpress methode kon ik via innerlijke reizen mijn familie, mijn ongeboren kinderen en mezelf vergeven. Want je verlies (h)erkennen en accepteren is van essentieel belang in je helingsproces. Zie hieronder de vijf hoofdstappen die ik gebruikte voor mijn boosheidsreis.

Maar het schuldgevoel zat dieper

In 2015 kwam aan het licht dat ik een alleengeboren tweeling ben. Dat wil zeggen dat ik in de baarmoeder aanvankelijk niet alleen was, maar wel alleen ben geboren. Volgens recent onderzoek is minstens tien procent, waarschijnlijk (veel) meer, van alle mensen een alleengeboren twee- of meerling. Gelukkig zijn ouders zich nu veel meer bewust van een zogenaamde ‘vanishing twin’.

Welke frequenties zendt jij uit naar je zielskind?

Waarom is het voor je kinderwens belangrijk te weten of je een alleengeboren tweeling/meerling bent? Zonder dat jij er erg in hebt, kan je onbewuste geloofsovertuigingen met je meedragen zoals: “Het is niet veilig geboren te worden”. Of: “Het is een eenzaam leven op Aarde”. Wanneer jij onbewust dit soort frequenties uitzendt, zal je niet snel matchen met een levenslustig zielskind.

De bron van mijn schuldgevoel

Mijn kennismaking met mijn ongeboren tweelingzus Grace was life changing. Heel veel gebeurtenissen, gevoelens en overtuigingen vielen op hun plek. Wat een bevrijding was dit voor me! Ik waande me niet langer incompleet wat mijn hele leven daarvoor wel het geval was. Ook kon ik mijn onbestemde, chronische schuldgevoel nu een plek geven. Deze was namelijk al ontstaan door het verlies van Grace. Omdat ik wel het leven had, en zij niet. De miskramen triggerden dit schuldgevoel en hielden stand gedurende mijn kinderwens.

Afspraken op zielenniveau

Het is me duidelijk geworden waarom Grace niet is geboren en wat ik daarvan mocht leren. Net als bij een miskraam geldt ook hier dat de ‘vertrekkende’ ziel dit doet volgens eerder gemaakte zielsafspraken. Maar zolang jij je hier niet bewust van bent, kan dit stevig in de weg zitten bij je huidige kinderwens. Daarom is het zo belangrijk dat je zowel je miskraam als ook het verlies van je verloren zus(sen) en/of broer(s) goed verwerkt. Samen met Grace heb ik het boek ‘Life without Grace, autonoom leven en werken zonder je tweelinghelft’ geschreven waarin ik hierop uitgebreid inga.

Ook goed om bij stil te staan…

Alsof het nog niet gecompliceerd genoeg is, kan ook jouw partner of je geboren kind een rol spelen wanneer zij een alleengeboren twee- of meerling zijn. Volgens mij weegt de moeder-kindrelatie het zwaarst bij het vervullen van een kinderwens. Maar het is ook goed stil te staan bij het feit dat je toekomstige kind wordt geboren in je huidige gezin en daarom voorafgaand aan de incarnatie ook energetisch zal kennismaken met de andere gezinsleden. Deze kunnen net als jij ook onbewuste gedachtes uitzenden die ik hierboven al genoemd heb.

Hoe kom je hierachter?

Ik geloof dat je het wel weet als je een alleen geboren twee- of meerling bent. Waarschijnlijk voel je dan nu een soort herkenning. Je lichaamscellen bevatten dan namelijk de herinnering van dit baarmoederlijke trauma. Negeer dit niet, want het is geen toeval dat je dit nu leest. Je kan een medium vragen om helderheid. Of een familieopstelling doen. Zelf heb ik ook regelmatig vrouwen begeleid om in contact te komen met hun ongeboren twee- of meerlinghelften. Er wordt dan veel duidelijk, ook voor wat betreft je kinderwens.